14 noiembrie 2012 - COMUNICAT DE PRESA Dr. Aurel Vainer, candidatul F.C.E.R. la un nou mandat de deputat, s-a intalnit cu alegatorii din Stefanesti, Botosani si Suceava

Miercuri, 14 noiembrie a.c., dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.), candidat din partea F.C.E.R. la un al treilea mandat de deputat în Parlamentul României, și-a continuat turneul electoral în mai multe localități din Moldova, întâlnindu-se cu alegătorii din Ștefănești, Botoșani și Suceava.

Prima întâlnire a fost cea cu alegătorii din Ștefănești, prilej cu care a fost inaugurat punctul muzeistic dedicat istoriei evreilor din acest oraș. În afara dr. Aurel Vainer, care și-a expus programul electoral, au luat cuvântul președintele Comunității Evreilor din Iași, Abraham Ghiltman, Anette Vainer, soția deputatului, considerată de ceilalți vorbitori „un punct de sprijin pentru eforturile președintelui F.C.E.R. de a promova cunoașterea între comunitatea evreiască și cea majoritară”, directorul Cancelariei Rabinice, Edi Kupferberg, Silviu Vexler, consilier al președintelui Federației, secretarul general al Primăriei orașului Ștefănești, Silvian Neagu, Jeanina Ilie, realizatoarea punctului muzeistic, coordonator de proiecte la F.C.E.R., părintele Zamfir Haraga, de la Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din Ștefănești, Iancu Isidor, președintele C.E. Dorohoi.

La Botoșani, întâlnirea a fost moderată de președintele comunității, Iosef David, și de directorul de cabinet al președintelui F.C.E.R., Silvian Horn. Cuvintelor rostite de dr. Aurel Vainer și de Abraham Ghiltman, li s-au adăugat alocuțiunile rostite de primarul Botoșaniului, Ovidiu Portariuc, de președintele C.E. Dorohoi, Iancu Isidor și de președintele Partidei Romilor, Gh. Borcoi.

La Suceava, adunarea electorală a fost moderată de președintele C.E. Suceava, Sorin Golda. Au mai rostit cuvântări președintele Consiliului Județean, Ioan Cătălin Nechifor, deputatul Uniunii Polonezilor, Ghervazen Longher, deputat Sanda Maria Ardeleanu, Abraham Ghiltman și Edi Kupferberg.

Descris de vorbitori ca fiind un „parlamentar atipic”, pentru că încearcă să promoveze armonia și înțelepciunea în dezbaterile din Camera Deputaților, dr. Aurel Vainer și-a exprimat dorința ca Parlamentul care va fi ales la 9 decembrie să poată promova o atmosferă constructivă între reprezentanții diferitelor partide, propice pentru rezolvarea problemelor majore cu care se confruntă România.

Candidatul F.C.E.R. a solicitat votul alegătorilor pe semnul său electoral, care reunește Tora, simbolul înțelepciunii, menora, pe cel al luminii exterioare și sufletești și Steaua lui David, care reprezintă Dumnezeul unic al celor trei mari religii monoteiste.

Joi, 15 noiembrie, dr. Aurel Vainer se va întâlni cu alegătorii din Piatra Neamț, Roman și Bacău.

Reamintim că dr. Aurel Vainer a mai avut două mandate de deputat consecutive, în legislaturile 2004-2008 și 2008-2012 și are ca principalele puncte ale programului său electoral:

· Strânsa conlucrare intre minoritatile nationale si populatia majoritara

· Imbunatatirea mediului de afaceri pentru o mai buna competitivitate pe piata financiara

· Lupta pentru combaterea saraciei, coruptiei, birocratiei

· O cat mai mare responsabilitate din partea legislatorilor in viitorul Parlament.

Duminică, 11 noiembrie, dr. Aurel Vainer s-a întâlnit cu alegătorii din București, apoi, de luni până miercuri, cu cei din galați, Brăila, Focșani, Tecuci și Iași. Dr. Aurel Vainer se va întâlni vineri, 16 noiembrie, cu alegătorii din Ploiești, iar între 18 – 22 noiembrie, cu cei din mai multe orașe din ardeal și Banat.

Federația Comunităților Evreiești din România