15 noiembrie 2012 - COMUNICAT DE PRESA Dr. Aurel Vainer, candidatul F.C.E.R. la un nou mandat de deputat, s-a intalnit cu alegatorii din Piatra Neamt, Roman si Bacau

COMUNICAT DE PRESA

Dr. AUREL VAINER, candidatul F.C.E.R. la un nou mandat de deputat, și-a continuat joi campania electorala la Piatra Neamț, Roman, Bacău


Joi, 15 noiembrie a.c., dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.), candidat din partea F.C.E.R. la un al treilea mandat de deputat în Parlamentul României, și-a continuat turneul electoral în mai multe localități din Moldova, întâlnindu-se cu alegătorii din Piatra Neamț, Roman, Bacău.

Dr. Aurel Vainer a vizitat sinagoga din Fălticeni și apoi a avut prima întâlnire electorală cu alegătorii din Piatra Neamț, moderată de președintele Comunității Evreilor (C.E.) Piatra Neamț, Emil Nadler. Au mai luat cuvântul, în afară de dr. Aurel Vainer, președintele C.E. Iași, Abraham Ghiltman, directorul Cancelariei Rabinicie, Edi Kupferberg și Rudy Marcovici, director în cadrul F.C.E.R., care și-au expus opiniile și la Roman și Bacău, Corul „Macabeii”, al Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, a susținut un program artistic.

Întâlnirea cu alegătorii din Roman a fost moderată de prof. Iancu Vexler, președintele C.E. din localitate, iar cea de la Bacău, de președintele C.E. Bacău, Hary Vigdar.

Deputatul băcăuan Gabriel Vlase, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie România-Israel și al Comisiei Parlamentare de Verificare a Serviciului de Informatii Externe (SIE), i-a îndemnat pe alegători să-și dea votul pentru dr. Aurel Vainer. Gabriel Vlase a subliniat că Aurel Vainer reprezintă un tip special de parlamentar, prin echilibrul și înțelepciunea de care dă dovadă.

Deputatul de Bacău a subliniat că extremismul este nociv nu numai pentru populația evreiască, ci pentru întreaga umanitate.

Candidatul F.C.E.R. a insistat asupra necesității adoptării de către Parlamentul care va fi ales pe 9 decembrie a legislației pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. În ceea ce privește apărarea intereselor populației evreiești, dar și a altor categorii de populație din România, dr. Aurel Vainer a promis că va susține majorarea nivelului indemnizațiilor acordate evreilor care au avut de suferit în timpul Holocaustului, dar și despăgubirea celor care a trebuit să se refugieze din ținuturile Herței și din Basarabia.

De asemenea, dr. Aurel Vainer a susținut amplasarea unei plăci memoriale la Roman, pe casa unde a trăit și creat Max Blecher.

Deputatul F.C.E.R. a subliniat, în intervențiile sale, că evreii sunt fideli și atașați sufletește atât de țara unde locuiesc, cât și de cea ancestrală, Israel.

Întrebările alegătorilor s-au referit, între altele, la dorința ca F.C.E.R. să investească echilibrat între păstrarea patrimoniului și asistența pentru cei în drept, candidatul Federației răspunzând că trebuie păstrat acel patrimoniu care atestă viața evreilor pe aceste meleaguri și contribuția lor la civilizația și cultura României.

Vineri, 16 noiembrie, candidatul F.C.E.R. se întâlnește la Ploiești cu reprezentanți ai comunității de afaceri, dar și ai comunității evreilor din municipiu.

Reamintim că dr. Aurel Vainer a mai avut două mandate de deputat consecutive, în legislaturile 2004-2008 și 2008-2012 și are ca principalele puncte ale programului său electoral:

· Strânsa conlucrare intre minoritatile nationale si populatia majoritara

· Imbunatatirea mediului de afaceri pentru o mai buna competitivitate pe piata financiara

· Lupta pentru combaterea saraciei, coruptiei, birocratiei

· O cat mai mare responsabilitate din partea legislatorilor in viitorul Parlament.

Duminică, 11 noiembrie, dr. Aurel Vainer s-a întâlnit cu alegătorii din București, apoi, de luni până joi, cu cei din Galați, Brăila, Focșani, Tecuci și Iași, Ștefănești, Botoșani, Suceava, Piatra Neamț, Roman și Bacău. Dr. Aurel Vainer se va întâlni între 18 – 22 noiembrie, cu alegătorii din mai multe orașe din Ardeal și Banat.

Federația Comunităților Evreiești din România