19 noiembrie 2012 - COMUNICAT DE PRESA Dr. Aurel Vainer, candidatul F.C.E.R. la un nou mandat de deputat, s-a intalnit cu alegatorii din Cluj Napoca si Baia Mare

FEDERATIA COMUNITATILOR EVREIESTI DIN ROMANIA

Comunicat de presa

Dr. Aurel Vainer s-a intalnit cu alegatorii din Cluj-Napoca si Baia Mare

Candidatul FCER in Camera Deputatilor, dr.Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), si-a continuat campania electorala, la 19 noiembrie întalnindu-se cu alegatorii din Cluj-Napoca si Baia Mare.

Adunarea de la Cluj a fost deschisa de presedintele Comunitatii evreilor din localitate, ing.Robert Schwartz, care a salutat prezenta candidatului. Dr.Aurel Vainer si-a inceput cuvantarea cu salutul ”Salom”, pace în ebraica, subliniind ca toti cei ce folosesc acest cuvant in Israel au nevoie de pace, acum cand rachetele ii ameninta din toate directiile. „Noi, evreii din Romania suntem solidari cu ei si sustinem dreptul lor de a se autoapara. Fratii nostri de dincolo trebuie sa aiba o viata normala si nu sa-si petreaca cea mai mare parte a zilei intr-un buncar”, a spus dr.Aurel Vainer. El a facut apoi o scurta trecere în revista a primei saptamani de campanie - la Bucuresti si in Moldova, si-a prezentat delegatia si a vorbit despre principalele puncte ale programului sau electoral. Acest nou mandat, cel de-al treilea, va fi o continuare a celor precedente, deoarece candidatul F.C.E.R. doreste sa mearga mai departe cu o serie de obiective, inca nefinalizate. Candidatul a explicat simbolistica insemnului sau electoral (Tora, Menora si Steaua lui David) si dezideratul fata de un nou inceput, concretizat intr-un Parlament nou, cu relatii bazate pe schimburi de idei si nu pe insulte.

In ceea ce priveste preocuparile sale in Parlament, dr. Aurel Vainer a sustinut si va sustine in continuare legi benefice pentru oameni si a mentionat, intre acestea, majorarea indemnizatiilor beneficiarilor Legii 189, evrei si neevrei deopotriva. A reusit sa obtina o data majorarea, dar cea de a doua incercare a esuat, din cauza crizei. Dr. Aurel Vainer promite ca va continua si in viitor eforturile pentru marirea acestui drept al celor îndreptatiti. Se considera un om activ si, printre celelalte promisiuni s-a referit la implicarea sa in politica externa si la sprijinul pe care intentioneaza sa-l ofere pentru revi-talizarea economiei. Aurel Vainer reprezinta in primul rand interesele populatiei evreiesti, precum si ale mediului de afaceri. Candidatul si-a reafirmat „fidelitatea fata de Romania si de patria ancestrala - Israel cu care ne solidarizam in aceste clipe grele”.

Candidatura lui a fost sustinuta de staff-ul sau de campanie, de ing. Andrei Zador, membru in conducerea comunitatii clujene, care scos in evidenta schimbarile intervenite in viata Federatiei din perioada in care dr.Aurel Vainer a fost presedinte - transparenta si noi legaturi intre comunitati si Federatie. Au luat cuvantul in sustinerea dr. Aurel Vainer realizatoarea TV, Andrea Ghita, Andrei Klein si av. Al Voicu, membri ai Comunitatii Evreilor din Cluj- Napoca.

La Baia Mare, adunarea a fost deschisa de presedintele Comunitatii Evreilor baimareni, Nachman Salic, care facut o scurta trecere in revista a vietii si activitatii dr. Aurel Vainer. In cuvantul sau, candidatul a aratat ca doreste sa continue activitatea inceputa in legislaturile precedente, a explicat simbolistica insemnelor electorale si dorinta lui fata de un parlament reinnoit. De asemenea a spus ca, pentru prima data, va incerca sa isi continue campania si in strainatate- la Chisinau si Tel Aviv. Aurel Vainer a repetat ca nu reprezinta numai populatia evreiasca, ci si comunitatea oamenilor de afaceri. De aceea, a semnat un acord de sprijin reciproc, impreuna cu Gheorghe Marcas, presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, care a fost sprijinita la Baia Mare atat de Gheorghe Marcas,cat si de staff-ul de campanie al candidatului.