Comunicat de presa - Comunitatea Evreilor din Bucuresti si-a ales noii lideri

 

FEDERAȚIA COMUNITĂȚILOR EVREIEȘTI DIN ROMÂNIA

 

Comunicat de presă

 

Comunitatea Evreilor din București și-a ales noii lideri

 

            Pe 19 mai a.c. la Sinagoga Mare din Capitală s-au desfăşurat alegerile pentru conducerea Comunităţii Evreilor din Bucureşti (CEB), după ce mandatul vechiului Comitet a expirat. Votul a fost precedat de două adunări generale, prima în care vechiul Comitet a prezentat Raportul de activitate în mandatul care a trecut, şi a doua, dedicată prezentării programelor şi intenţiilor candidaţilor la funcţiile de conducere, în primul rând  ale candidaţilor la funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar.

 

   La alegeri au participat 810 dintre membrii comunităţii. Noul Comitet a fost ales cu o mare majoritate de voturi. Potrivit Comunicatului Comisiei de Organizare a Alegerilor,  funcţia de preşedinte i-a revenit ing. Paul Schwartz, cu 560 voturi (69 la sută din voturi - contracandidat av. Ianfred Silberstein, 175 voturi). Noul vicepreşedinte este ec. Atilla Gulyas, cu 527 voturi, 65 la sută din totalul voturilor, contracandidat fiind ing. Mirela Aşman, 191 voturi,  iar în funcţia de secretar a fost realeasă ing.Peri Blănaru, cu 676 voturi (83,7 la sută).

 

Cu excepţia lui Octavian Fülöp (517 voturi), toţi membrii Comitetului sunt persoane nou alese, majoritatea tineri sau din generaţia de mijloc (dr. Mona Bejan, directorul Centrului de asistenţă medicală – 534 voturi, ec. Silvian Horn – 468 voturi, director de cabinet al preşedintelui F.C.E.R., dr. Aurel Ioviţu 364 voturi, prof. Israel Tanner de la AERVH – 527 voturi şi prof.Sara Wechsler – 500 voturi).

 

Comisia de cenzori este alcatuita din Gabriela Bucăţică (470 voturi) şi Leontin Fagenbaum (464 voturi).

 

La încheierea votului, președintele CEB, ing paul Schwartz, a declarat: „Vom verifica eficiența în activitate a tuturor angajaților CEB, vom avea ca prioritate îmbunătățirea situației cimitirelor, ceea ce va necesita finanțări importante, pe care vom vedea de unde le vom putea obține, vrem să introducem un „buton” pentru oamenii în vârstă și singuri, care să le permită acestora să fie în legătură cu un centru de control, astfel încât să aibă o monitorizare permanentă.

 

De asemenea, CEB va fi în legătură cu organizațiile evreiești din străinătate și vom fi receptivi la problemele acestora, identificate prin aceste contacte”, a afirmat ing. Paul Schwartz.

 

Noul președinte al CEB a precizat că întreaga conducere a Comunității din Capitală va lucra pe bază de voluntariat, fără a încasa nici un salariu de la CEB.

 

Federația Comunităților Evreiești din România