18 noiembrie 2014 - Comunicatul F.C.E.R. privind atacul terorist de la Ierusalim

COMUNICAT

Cu indignare și deosebită mâhnire, am luat la cunoștință informația transmisă pe canalele de media, astăzi – 18 noiembrie 2014, potrivit căreia la Ierusalim a avut loc un nou atac terorist mârșav, anti-israelian. La ora 7:00 dimineața, doi teroriști înarmați cu satâre, cuțite și arme de foc au intrat în clădirea comunității religioase Bnei Tora, în cartierul ultra-ortodox Har Nof, de la Ierusalim. Ei au inceput să atace enoriașii, injunghindu-i înainte de a deschide focul. Aproximativ 30 de credincioși au fost surprinși în mijlocul rugăciunilor de dimineață, patru dintre aceștia fiind uciși și opt răniți.

In numele Comunităților Evreiești din România, condamnăm cu toată fermitatea această crimă gravă, comisă împotriva unor oameni pașnici, nevinovați, atacați în plină zi, pentru a fi uciși fără motiv.

Ca urmare a planurilor organizațiilor teroriste, a curs din nou sânge evreiesc  în Țara Sfântă, în Ierusalimul sacru pentru toate religiile monoteiste, abrahamitice.

Acest atac criminal dăunează grav procesului de pace, mult așteptatei înțelegeri între evrei și palestinieni, pe meleagurile unde ar trebui să domnească pacea și înțelegerea între oameni, in credința lui Dumnezeu.

Față de familiile victimelor acestei tragedii, față de Guvernul Statului Israel și de toți cetățenii săi, întreaga noastră compasiune, dar și solidaritatea frățească în fața pericolului prezentat de terorismul islamic și de cei care seamănă ură între oameni.

Comitetul Director al Federației Comunităților Evreiești din România.
Deputat Aurel Vainer - Preşedinte