9 decembrie 2014 - COMUNICAT DE PRESA referitor la declaratia antisemita a deputatului Madalin Voicu

 

          Recenta declarație a deputatului Mădălin Voicu, referitoare la negocierile dintre Guvernul României și Fondul Monetar Internațional, potrivit căreia “finanțele internaționale sunt conduse de anumiți perciunați” este total contrară comportamentului unui membru al Parlamentului României, fiind împotriva legislației în vigoare privind combaterea xenofobiei, rasismului, antisemitismului și memoriei Holocaustului.

 

          Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, dr Aurel Vainer, își exprimă indignarea față de o asemenea declarație, cu atât mai mult cu cât Mădălin Voicu este un om cu rădăcini autentice în neamul celor care au cunoscut suferințele, discriminarea și deportările pe drumul fără întoarcere.

 

          Exprim indignarea mea și a populației evreiești din România și dezaprob întrutotul un astfel de comportament nedemocratic și antieuropean, oricând dăunător relațiilor dintre cetățenii României, indiferent de naționalitate și etnie ar fi.

 

          Președintele F.C.E.R. subliniază cu durere și enorm regret faptul că Mădălin Voicu, deputat și membru al PSD, a recurs la arsenalul și limbajul hidos, profund discriminator, al rasiștilor și antisemiților din anii ce au precedat Holocaustul, care a cauzat mari suferințe fizice și spirituale, precum și daune grave României, astfel de manifestări punând azi noi obstacole în drumul țării spre un stat autentic democratic, pluralist și multicultural.

 

 

PREȘEDINTE

 

DR. AUREL VAINER - DEPUTAT