Mesajul pentru alegerea

Article Index

Image

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România   

Mesajul  pentru alegerea în Parlamentul României, la 30 noiembrie 2008, a Candidatului AUREL VAINER   

Image

IUBIŢI FRAŢI

IUBITE SURORI

DRAGI PRIETENI

La 30 noiembrie 2008, împreună cu toţi cetăţenii României, membrii comunităţilor noas­tre, care trăiesc aproape în toate judeţele ţării,  într-un autentic spirit democratic, în deplină libertate de gând şi voinţă, vor avea posibilitatea  să acorde votul lor pentru senatori şi deputaţi,  intrând într-o nouă Legislatură a Parlamentului României.


In baza Constituţiei, Legea electorală prevede dreptul inalienabil al fiecărei minorităţi naţionale, legal constituite, de a fi reprezentată în Parlament, de a avea propriul Deputat, desemnat în cadrul Alegerilor generale.Exercitându-ne cu toţii acest important drept democratic :

► Vom avea posibilitatea de a ne expri­ma, in mod argumentat si ferm, convingerile noastre, in cel mai inalt For Legislativ al tarii.

► Vom expune pozitia Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania in probleme majore ale vietii economice, politice si sociale ale tarii.

► Vom milita, cu maxima daruire, pentru apararea identitatii iudaice si a demnitatii noastre.

► Vom putea actiona, in spirit democratic, pentru solutionarea viabila a problemelor de existenta ale evreilor din Romania, din toate segmentele vietii noastre comunitare.

Iată de ce, va adresam chemarea frateasca, sinceră şi plină de răspundere,  a sustine Candidatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – AUREL VAINER.


Fiţi împreună cu noi, pentru a exprima, în mod real, Vocea Comună a evreilor din România.Semnul electoral MENORA pe fundalul TABLELOR LEGII, devenit simbol al etniei noastre, sintetizează cu profunzime idealurile noastre, felul de a fi al poporului evreu multimilenar, caruia ii apartinem. Lumina, învăţătura şi înţelepciunea sunt coordonate fundamentale ale dorinţei noastre de continuitate pentru mai bine si progres în viaţa fiecărui membru al etniei noastre, dar în acelaşi timp şi pentru toţi cetăţenii ţării în care trăim, învăţăm şi muncim.  Am ales Sigla noastră electorală MENORA şi TORA pentru a ne recunoaşte prin ceea ce avem esenţial:  

► dorinta de a trai cu lumina, in pace şi fratietate, in mod demn

► dorinta de a pune pret pe identitatea şi cultura iudaica, pentru buna convietuire si multiculturalism.Având în gândurile noastre învăţătura de spirit şi viaţă a marilor înaintaşi evrei, ne revin, ca o permanentă idee e şi faptă, cuvintele Profetului Irmiahu, care a spus că „De binele cetatii in care traiesti atarna binele obstii tale”. În Parlamentul României vom da glas preocuparilor si sustinerilor noastre pentru tot ce va aduce mai bine in Romania.Totodată, nu vom evita nici un moment şi nu vom economisi mijloacele pentru a combate xenofobia si antisemitismul, ca şi orice idei şi atitudini retrograde. Amintirea vie şi puternică a Holocaustului din timpul guvernării Antonescu ne obligă, pe fiecare dintre noi, să intervenim, să convingem că trecutul, atât de dureros, nu trebuie să se mai repete.În continuare, vom milita pentru dezvoltarea relatiilor de convietuire interetnica, pentru ca viaţa noastră, a evreilor, să se desfăşoare in conlucrare cu toti fiii acestei tari, fără deosebire de aparte­nenţă naţională, de rasă sau religie.


Aşadar, votaţi Candidatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Dr. AUREL VAINER – care, prin continuitate, asigură:

● respectarea trecutului

● asigurarea prezentului

● modelarea vietii evreiesti pentru viitorAcum, când România este membru  al Uniunii Europene şi membru al NATO, aflându-se în plin proces de evoluţie democratică, cu nevoia certă, de sporire al rolului Parlamentului României, prezenta Deputatului nostru în cel mai înalt For Legislativ al ţării va insemna o staruitoare  contributie pentru mai binele tarii, considerată condiţia dintâi a mai binelui nostru. Pe agenda de lucru a Deputatului nostru va figura, în mod constant, initierea si sprijinul pentru Propuneri Legislative care conduc la dezvoltarea Ecumenismului, a relaţiilor de colaborare între cetăţeni români de confesiuni diferite, în spiritul încurajării vieţii religioase, a respectării libertăţii de expresie şi a vieţii cultelor.Acuitatea manifestarii unor fenomene noi, de natura financiara si economica, într-o conjunctură internaţională nefavorabilă creşterii economice şi bunăstării, ne va obliga sa ne inscriem in efortul general, national si pe plan global, de a indentifica solutii bune si posibilitati concrete de reintrare in normalitate si progres.  

DRAGI PRIETENI ,                          

Provenind din lumea cercetării ştiinţifice economice şi apoi din lumea Camerelor de Comerţ şi Industrie, Candidatul nostru Dr. AUREL VAINER  este şi Candidatul dumneavoastra. El se angajeaza pentru apararea si promovarea intereselor Comunitatii de Afaceri si ale Comunitatii Stiintifice romanesti.


                          

Tot ce va însemna mai bine pentru dumneavoastră se înscrie ferm pe Agenda viitorului Deputat Dr. AUREL VAINER. Un loc aparte în activitatea de viitor ce îl va ocupa va fi promovarea de noi initiative legislative care să asigure mentinerea unor drepturi castigate, de evrei si neevrei, beneficiari ai indemnizatilor acordate de Statul Roman pentru suferintele lor din perioada 1940-1945, din ratiuni etnice sau pentru statutul de refugiati. 

Deputatul nostru în Parlamentul României – Legislatura 2008-2012 va acţiona pentru

● Afirmarea, in continuare, a valorilor proprii,

● Cresterea si educarea celor care vin din urma,

● Sprijinirea varstnicilor si a celor bolnavi, printr-o asistenta sporita un complexitate si calitate,

● Sporirea activitatii voluntarilor de toate varstele, in special a tinerilor neevrei.  


IUBIŢI  FRAŢI

IUBITE  SURORI,

DRAGI  PRIETENI

Prin cele exprimate mai sus, aţi putut lua la cunoştinţă principalele idei ale Progra­mului Candidatului Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Dr. AUREL VAINER, de angajamentul sau solemn în faţa dumneavoastră, Evrei şi Neevrei 

Aveti incredere in candidatul nostru, AUREL VAINER, desemnat de Consiliul de Conducere al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, pentru că are nevoie de votul vostru. El reprezintă o personalitate cu multiple valenţe, a cărei  alegere, ca Deputat în Parlamentul României,  va însemna o mai deplină reprezentare a noastră, a tuturor, o tot mai bună imagine a evreilor   în configuraţia României de mâine. 

Ştim că unora dintre dumneavoastră le va fi, poate, greu să se deplaseze la Centrele de votare. Nu ezitaţi, însă:  In situaţii extreme, solicitaţi-ne ajutorul.

Telefonaţi-ne !

Poziţia noastră pe Bule­tinul de vot şi Sigla electorală MENORA şi TORA trebuie să le căutaţi cu atenţie ! Veţi pune ştampila o singură dată în spaţiul rezervat Candidatului nostru, Dr. Aurel Vainer, pentru Camera Deputaţilor !Nu uitaţi : Fiecare vot este important , iar toate împreună pot asigura reprezentarea şi apărarea intereselor noastre, cetăţeni ai României !RECOMANDAŢI tuturor rudelor, prietenilor şi cunoştinţelor dumneavoastră Evrei şi Neevrei SĂ VOTEZE                                            MENORA şi TORA    

Image
 

Pentru mai bună convieţuire, prietenie şi respect reciproc, înţelegere şi progres, pentru o viaţă mai bună. Vă mulţumim pentru încredere şi pentru votul vostru.  

CANDIDATUL COMUNITATILOR EVREIESTI DIN ROMANIA

Dr. Aurel Vainer

FEDERATIA COMUNITATILOR EVREIESTI DIN ROMANIA

VICEPRESEDINTE

Ing. Paul Schwartz