9 iunie 2016 - Comunicat F.C.E.R. de solidaritate cu Israelul si familiile victimelor atentatelor de la Tel Aviv

F.C.E.R. – C.M.: solidaritate cu Israelul și familiile victimelor atentatelor de la Tel Aviv

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul mozaic a transmis joi un mesaj Ambasadei Statului Israel la București, prin care își exprimă mâhnirea și durerea pentru pierderea de vieți omenești, precum și solidaritatea cu Statul Israel. Mesajul a fost transmis E.S., doamna Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel în România. Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

Am aflat cu indignare despre noul atac terorist din ziua de 8 iunie a.c. de la Tel Aviv, în urma căruia au fost ucise cinci persoane nevinovate, la care se alătură un număr de 10 răniţi.

În numele evreilor din România, care au aflat cu mâhnire și adâncă durere de recentele atentate, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România îşi exprimă profunda solidaritate cu Statul Israel, cu poporul atât de greu încercat, cu familiile îndoliate şi cu toţi cei în aflaţi în suferinţă în urma acestui atac mârşav.

Din păcate, o nouă tragedie a avut loc în Ţara Sfântă, iar criminalii au ucis oameni nevinovaţi.

Este o mare durere pentru noi, evreii din România, și ne alăturăm fraţilor noştri din Medinat Israel cu sentimente de profundă compasiune.

Asigurându-vă că vom fi mereu împreună, în ceea ce ne priveşte vom lua de urgenţă noi măsuri care să asigure liniştea şi securitatea evreilor din România, dar şi desfăşurarea în condiţii normale a vieţii noastre comunitare şi de cult mozaic, cu atât mai mult cu cât în zilele următoare vom fi împreună la importanta sărbătoare de Şavuot, celebrând aducerea de către Moşe Rabeinu a Torei de pe Muntele Sinai.

Fie ca memoria celor ucişi să fie binecuvântată şi Dumnezeul nostru atotputernic să ne apere de tot ce plănuiesc duşmanii poporului lui Israel.

Preşedinte

Dr. Aurel Vainer - Deputat