13 iunie 2016 - Comunicat F.C.E.R. privind atentatul de la Orlando, adresat E.S. Dl. Hans Klemm, Ambasadorul SUA la Bucuresti

F.C.E.R. – C.M.: indignare față de atentatul sângeros de la Orlando (SUA)

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic a transmis luni, 13 iunie, un mesaj Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, prin care își exprimă durerea și mâhnirea pentru pierderea de vieți omenești, precum și indignarea față de recurgerea din nou la atentate sângeroase îndreptate împotriva civililor, asigurându-l pe ambasadorul SUA, E.S. Hans Klemm, de solidaritatea comunității evreiești din România cu statul american și cetățenii acestuia în lupta lor împotriva terorismului. Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

Am aflat cu indignare și mâhnire despre atacul terorist din clubul de noapte „Pulse”, din Orlando, SUA, soldat cu peste 50 de morți și 53 de răniți, considerat a fi cel mai sângeros atentat terorist individual din istoria SUA.

În numele evreilor din România, care sunt profund îndurerați de acest nou și tragic atentat laș, de o maximă brutalitate, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul  Mozaic exprimă profunda solidaritate cu SUA, transmițând cele mai sincere condoleanțe familiilor îndurerate și dorind o cât mai grabnică însănătoșire tuturor celor răniți în acest atac mârşav.

Din păcate, și autorul acestei noi tragedii, care revoltă întreaga lume civilizată și democratică, pare a fi fost un simpatizant al Statului Islamic.

Este o mare mâhnire pentru noi, evreii din România, și ne alăturăm întregului popor american și autorităților din SUA cu sentimente de profundă compasiune.

Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei uciși și să ne apere pe toți cei în viață.

Preşedinte

Dr. Aurel Vainer - Deputat