F.C.E.R. anunta decesul pictoritei Margareta Wechsler Dinu

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România anunţă cu tristeţe încetarea din viaţă a pictoriţei Margareta Wechsler Dinu, cunoscută celor apropiaţi ca Medi Dinu.

 

Longeviva artistă, care a trăit până la vârsta de 107 ani, s-a dedicat artei până la final, ea vernisând ultima expoziţie – Vârstele Tinereţii – în cadrul unui eveniment aniversar organizat pe data de 8 martie a.c.

 

Născută pe 22 decembrie 1908 la Brezoi,    județul Vâlcea, artista a fost studentă la Şcoala de Belle Arte, avându-i ca profesori pe Alexandru Steriadi şi Ipolit Strâmbu. Un atelier de pictură organizat la Balcic, în 1934, avea să îi ofere teme ale unei viitoare expoziţii, care redau peisaje din paradisul de la malul Mării Negre. Tot aici, intră în contact cu mari nume ale picturii româneşti, precum Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Lucian Grigorescu.

 

În cadrul evenimentului organizat pe data de 8 martie, la Centrul Cultural Casa Artelor, artista Medi Dinu a primit placheta de onoare din partea Primăriei Sectorului 3, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia remarcabilă pe care a avut-o la dezvoltarea artei şi culturii naţionale, precum şi a patrimoniului artistic universal.

 

Pentru comunitatea evreiască, dispariția sa înseamnă despărțirea nu numai de una dintre cele mai importante femei artist ale secolului trecut, dar și de un ambassador al artei evreiești modern.

 

Înmormântarea va avea loc miercuri, 20 iulie, ora 11:00, la Cimitirul Evreiesc Filantropia din București (Bd. Ion Mihalache Nr. 89-91, sector 1)

 

Condoleanțe familiei îndurerate! Zihrono livraha!

 

                                                                        Comitetul director al F.C.E.R. – C.M.

 

                                                                        Președinte dr. Aurel Vainer, deputat