1 februarie 2010 - Jurnalul Annei Frank într-o expoziție la Satu Mare

În organizarea Federației Comunităților Evreiești din România, a Comunității Evreilor din Satu Mare, a Muzeului Județean și a lui Holokauszt Emlekkozpont din Budapesta, la Muzeul de artă din Satu Mare va loc un vernisaj al expoziției “Anne Frank – istorie pentru prezent (Jurnalul Annei Frank)”.
Expoziția prezintă Holocaustul, așa cum l-au văzut și trăit cei din familia Frank. Materialul expus prezintă atât evenimentele istorice, cât și posibilitatea de a cunoaște atât viața familiei Frank, cât și a altora care au trăit în perioada regimului nazist.
Vizitatorii se pot convinge de faptul că în toate societățile trebuie acceptate deosebirile culturale, etnice, religioase, politice, iar oamenii trebuie să se respecte unii pe alții, să respecte drepturile omului și democrația.
În cele 34 de panouri cronologice sunt prezentate fotografii despre evenimentele perioadei trăite de Anne Frank și fotografii ale familiei Frank.
Este o expoziție importantă ce prezintă tinerei generații ce se întâmplă când o minoritate este discriminată etnic sau religios.
Vernisajul va avea loc luni, 1 februarie 2010, la ora 17, la Muzeul de artă din Piața Libertății. Expoziția va fi deschisă publicului larg între 1 și 28 februarie 2010. Elevii școlilor și liceelor din județ nu trebuie să rateze acest eveniment.