10 ianuarie 2010 -Conferinta de la Marsilia - Comunitatea Evreilor din Tulcea

„ Evreii din Romania:de la emancipare la Holocaust si dupa comunism”,un scurt istoric al Comunitatii evreilor din Tulcea si o prezentare a activitatii actuale.

 

Conferinta a fost sustinuta de catre domnul Carol Iancu,profesor de istorie contemporana la Universitatea „Paul Valery”,Montpellier III,Franta.

Acest eveniment a fost organizat de catre Comisia Regionala de Solidaritate cu Evreii din tarile din Europa de est,din Franta. Organizarea a fost posibila prin efortul doamnei Elise Leibowitch,membra a Comunitatii noastre din anul 2008 . A participat si doamna Francine Coen,Presedinta Comisiei Regionale de Solidaritate cu Evreii din Europa de est,Franta. Precizam faptul ca la data de 10 decembrie 2009,Institutul Francez din Bucuresti,a organizat un colocviu cu tema „Franta si emanciparea evreilor din Romania”,cu prezentarea editiei in limba romana a cartii: „ Evreii din Romania(1866-1919)de la excludere la emancipare „ scrisa de profesorul Carol Iancu. Documentatia referitoare la istoricul si activitatea Comunitatii evreilor din Tulcea,a fost asigurata de Faimblat Solomon,Presedintele Comunitatii.