Inscriptii antisemite la Cluj

  La rindul sau, preşedintele Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România, Aurel Vainer, a asociat apariţia de inscripţii antisemite la Cluj-Napoca de mitingul "Noii Drepte" din 15 martie si a anunţat ca va depune o interpelare pe adresa ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David.

   Vainer a declarat, pentru Mediafax, ca este indignat de cele intimplate si ca nu înţelege de ce autorii inscripţiilor i-au făcut „francmasoni" pe evreii din Cluj. „Ca supravieţuitor al Holocaustului, sint indignat pina la culme de ceea ce am putut vedea si citi pe pereţii sediului Comunităţii Evreieşti din Cluj, una decimata de Holocaust si cu un număr foarte mic de membri. De ce ne urmăreşte cineva, pentru ca noi nu complotam 'împotriva nimănui", a spus Vainer.

   Preşedintele Federaţiei Comunităţii Evreieşti a reclamat si asocierea evreilor cu masonii. „Evreii sint evrei, masonii sint masoni. Noi nu facem decit sa dezvoltam o viata comunitara  care sa prezerveze aceasta moştenire iudaica. Nu inteleg de ce a fost un mesaj atit de urit si nedemn pentru anul 2008 intr-o tara membra UE", a explicat acesta.            

    Aurel Vainer, deputat in Parlamentul României, va sesiza organele abilitate si va depune o interpelare pe adresa ministrului MIRA, Cristian David. „Ma voi adresa si primului ministru", a spus Aurel Vainer.

   Acesta a pus incidentul pe seama unei inconştiente, dar asociază scrierea inscripţiilor antisemite de manifestarea autorizata pe 15 martie a „Noii Drepte". „Nu ştim. Sint «Noua Dreapta» sau altceva, mult mai grav. Este semnificativ ca apare la Cluj. Primăria a fost indrituita sa acorde aprobarea, dar iată consecinţele", a subliniat Vainer.

   Reprezentanţii organizaţiei "Noua Dreapta" Cluj au declarat ca nu au nicio legătura cu inscripţii antisemite de pe clădirea Comunităţii Evreieşti din Cluj si ca ca ii vor da in judecata pe cei care lansează asemenea zvonuri. „Nu avem nicio legătura cu acest incident si ni se pare total penibil cum unii oameni incearca sa-si formeze capital de imagine pe spatele Noii Drepte. Am ajuns sa fim suspecţii de serviciu. Orice se intimpla in Cluj, in România, făptaşii sint Noua Dreapta. S-a dovedit si in alte cazuri ca nu am avut de-a face cu astfel de incidente, am acţionat tot timpul in cadru legal", a declarat purtătorul de cuvint al „Noii Drepte" Cluj, George Bara.