20 noiembrie 2012 - COMUNICAT DE PRESA - Evreii din Romania, solidari cu suferintele locuitorilor Israelului

De luni de zile, numeroase așezări din sudul Statului Israel și populația acestora sunt supuse unor atacuri continue cu rachete lansate din Fâșia Gaza, unde se află la putere mișcarea teroristă Hamas.

În această situație, care determină pierderea de vieți omenești, traume psihice și morale, distrugeri materiale importante, Statul Israel, totdeauna preocupat de soarta cetățenilor săi, are dreptul și datoria de a acționa prin măsuri severe de securitate, precum și de natură militară.

Acest drept inalienabil este recunoscut pe plan internațional, fiind expresia legitimei apărări la care are dreptul orice stat suveran.

În aceste condiții, Federația Comunităților Evreiești din România își exprimă, împreună cu celelalte organizații evreiești din cadrul Parteneriatului pentru Combaterea Antisemitismului, solidaritatea cu cetățenii Statului Israel, cu acțiunile militare întreprinse pentru a preveni și a înlătura noile lansări de rachete aducătoare de moarte și distrugeri, care își au originea în Fâșia Gaza. Cu atât mai mult cu cât mișcările teroriste care acționează pe acest teritoriu recurg la utilizarea propriului popor ca scut uman.

Ne exprimăm sentimentele de compasiune și de durere pentru oamenii în suferință, împreună cu convingerea că unitatea și forța poporului evreu vor fi și de această dată capabile să reziste celor mai dure încercări.

Ne adresăm pe aceasta cale cetățenilor României și Guvernului României, pentru a susține, sub aspect moral, diplomatic și juridic, eforturile depuse pentru încetarea agresiunilor, pentru instaurarea păcii în această zonă a lumii.

Federația Comunităților Evreiești din România