23 ianuarie 2014 - Comunicat de presa privind participarea Deputatului Aurel Vainer la vizita oficiala a Presedintelui Romaniei dl. Traian Basescu in Israel

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

privind participarea Deputatului Aurel Vainer la vizita oficială a Preşedintelui României, Dl. Traian Băsescu, în Statul Israel, în zilele de 19 – 21 ianuarie 2014.

 

 

 

În baza invitaţiei primite, am participat, în zilele de 19-21 ianuarie 2014, ca membru al Delegaţiei Oficiale, la Vizita în Statul Israel, a Preşedintelui României, Dl. Traian Băsescu.

 

 Potrivit programului anexat, am luat parte la toate evenimentele şi convorbirile prilejuite de această vizită, mai puţin la convorbirile, de la Ramallah, cu Dl. Mahmoud Abas, Preşedintele Autorităţii Palestiniene.

 

 În mod special, menţionez că, la întâlnirea Delegaţiei cu Dl. Yuli Yoel Edelstein, Speaker-ul Knesset-ului, am avut o scurtă intervenţie, în cadrul căreia am informat  despre :

 

         interesul manifestat de membrii Camerei Deputaţilor din Grupul de prietenie România – Israel, dar şi al altora pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu parlamentari din Israel.

 

         participarea subsemnatului în delegaţia Parlamentului României la Adunarea parlamentară a Mediteranei care va avea loc în zilele de 8 şi 9 februarie, a.c. la Amman, în Iordania.

 

Pe parcursul vizitei, în cadrul unui calendar de lucru foarte dens, am avut contacte bune cu membrii Delegaţiei Oficiale, cu oficialităţile gazdă (inclusiv la Patriarhia ortodoxă a Ierusalimului, unde Preşedintele României şi întreaga Delegaţie s-au bucurat de o primire foarte călduroasă).

 

 De asemenea, am avut contacte cu corespondentul în Israel al Radiodifuziunii Române, Dl. Dragoş Ciocârlan şi cu reprezentanţi ai presei de limbă română din Israel – Jurnalul Săptămânii, Gazeta Românească şi diverse publicaţii cu caracter de Magazin.

 

23.01.2014

 

Deputat

 

Aurel Vainer