1 iulie 2014 - Comunicat de presa Trei tineri israelieni, ucisi cu bestialitate de teroristi

 

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic (F.C.E.R. – C.M.) exprimă, în numele  întregii comunități evreiești din România, durerea pentru asasinarea  celor trei tineri israelieni uciși cu bestialitate de teroriști care, conform guvernului de la Ierusalim, fac parte din organizația teroristă Hamas.

Eyal Yifrach, Naftali Frenkel and Gilad Shaar, răpiţi în urmă cu 18 zile, au fost găsiţi lipsiţi de viaţă, asasinaţi într-un mod mârşav. Oroarea și violența acestei fapte este cu atât mai revoltătoare cu cât cele trei victime erau tineri civili.

F.C.E.R. - C.M. se pronunță cu fermitate pentru judecarea și condamnarea  făptuitorilor acestei abominabile crime și sperăm că, în ciuda mâniei firești pe care o resimte nu numai poporul evreu de pretutindeni, dar toți cei care iubesc democrația, pacea și domnia legii, aducerea teroriștilor  în fața justiției nu va implica noi vărsări de sânge omenesc.

 

Fie ca dorința cea mai fierbinte a poporului evreu, pacea, să se instaleze cât mai repede și mai durabil pe teritoriul Israelului și al tuturor celorlalte țări.

 

Condoleanțe familiilor îndurerate și fie ca Dumnezeu să le binecuvânteze amintirea celor trei tineri uciși mișelește. 

 

Dr Aurel Vainer

Preşedinte al F.C.E.R.- C.M.

Deputat