16 octombrie 2017 - Comunicat de Presa - Cimitirul evreiesc din Reghin a fost vandalizat

 
 
Federația Comunităților Evreiești din România  – Cultul Mozaic (F.C.E.R.) protestează cu vehemență și mâhnire față de comiterea unui nou act de vandalism împotriva unui cimitir evreiesc din România.
 Conform informațiilor transmise în cursul zilei de azi, 16 octombrie,  de  președintele Comunității Evreilor din Târgu Mureș, dl Vasile Dub, cimitirul evreiesc din localitatea Reghin a fost ținta unui act de vandalism, produs în acest sfârșit de săptămână.
 Poarta secundară de acces în cimitir a fost distrusă, ceea ce a permis răufăcătorilor sau răufăcătorului să intre în incintă și să răstoarne zece pietre tombale.
 Ancheta poliției este în curs de desfășurare, până în prezent neexistând alte informații.
 Conducerea F.C.E.R. își exprimă și pe această cale revolta față de acest nou act antisemit și huliganic și speră că vinovații vor fi descoperiți cât mai rapid și deferiți justiției, iar legile statului român vor fi respectate și aplicate.
 Subliniem că astfel de manifestări se cer a fi anchetate cu seriozitate și sancționate cu severitate, conform prevederilor legale în vigoare, pentru că tratarea lor cu lejeritate deschide o poartă către alte încălcări ale democrației, din ce în ce mai grave.
 Considerăm că nu este o simplă coincidență faptul că acest incident revoltător a avut loc la numai o săptămână după comemorarea la nivel național a victimelor Holocaustului din România.
 
       Comitetul Director al F.C.E.R.
        Președinte
         Dr. Aurel Vainer