Comunicat de presă al F.C.E.R.

FEDERAȚIA COMUNITĂȚILOR EVREIEȘTI DIN ROMÂNIA-CULTUL MOZAIC

București, str Sf. Vineri 9-11

 

COMUNICAT DE PRESĂ

F.C.E.R. NU A TRANSMIS NICI UN COMUNICAT PE TEMA SUSPENDĂRII PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

 

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic (FCER) informează că nu s-a implicat în nici un fel în discuția despre posibila suspendare a președintelui Klaus Iohannis și că nu a transmis nici un comunicat din partea Comitetului Director sau a altui organ de conducere pe această temă, așa cum cu rea credință se afirmă într-o știre falsă care circulă în mediul on-line.

De altfel, așa cum publicul a fost informat în repetate rânduri, relațiile FCER cu Administrația Prezidențială și cu președintele României sunt unele de respect reciproc și bună colaborare. Dovadă că știrea este atât una falsă, cât și rău intenționată, este că se vorbește despre „reprezentanții noștri” în Parlament, unde FCER, ca orice altă minoritate, are un singur reprezentant, conform prevederilor Constituției României. Pe de altă parte, referirea la eventuala influențare de către FCER a „politicienilor din opoziție” pentru susținerea suspendării președintelui Iohannis este în flagrantă contradicție cu realitățile politice românești.

Precizăm că FCER nu se amestecă din principiu în astfel de dezbateri anunțate în cercurile politice, nici nu și-a exprimat, oficial sau neoficial, vreo poziție despre problema suspendării președintelui Klaus Iohannis.

Dezmințim cu fermitate această știre falsă și rău voitoare.

 

Dr. AUREL VAINER

Președintele Comitetului Director al FCER